Otthoni bőrápolás

 Arcpakolások a konyhából 

Néha nem árt egy kis kikapcsolódás, relaxálás, szépítkezés otthon és lehetőleg egyedül nehogy megijesszük a családtagjainkat.
Nagyon hatásos módszereket találhatunk a bőrünk megszépítésére a konyhában található élelmiszerekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel és nincs is jobb mint egy természetes saját készítésű, friss maszk amit saját magunknak készítünk.
Első lépések...
Alaposan mossuk meg az arcunkat, szárítsuk meg és :

Mézes Arcradír - eltávolítja az elhalt hámréteget, selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt


1 kanál méz 
2 szem mozsárban finomra tört mandula
1 kanál citrom
Összekeverjük a mézet a mandulával, felkenjük a bőrünkre, finom körkörös mozdulatokkal bemasszírozzuk és 10-15 percig fennhagyjuk száradni. Ezután langyos vízzel leöblítjük és hidratáló krémmel átkrémezzük az arcot.
Hidratáló Arcmaszk Uborkával

Hihetetlenül csodás hidratáló hatása van az uborkának ami kívülről és belülről is egészséges, megszépíti az arcbőrét, felfrissíti a szem környékét.
Hámozd meg az ubit és pépesítsd, kihagyva két szeletet a szemeknek (lásd: fenti kép)
Vidd fel a bőrödre a masszát, a szeleteket helyezd a szemeidre majd  hagyd hatni 15-20 percig utána langyos vízzel öblítsd le.

Bőrmegújító, ránctalanító pakolás
Ez a pakolás szintén mézzel (is) készül
2 kanél méz
1 tojásfehérje habbá verve
1 kiskanál citrom
1 kanál olivaolaj
Összekeverjük a hozzávalókat és pár percig masszírozzuk a szemkörnyékén és a dekoltázson is. Majd 20 percig pihentetjük a bőrön, utána langyos tejjel mossuk le.
Isteni puha lesz utána a bőrünk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése